I en kommentar till mitt inlägg om hopbuntade zucchinis som kastades för att en av två blev dålig fick jag en kommentar om att det även händer ofta med bananer. Roligt nog hade jag redan en bild på just det. Här kommer den. Ungefär samma fenomen. En blir dålig i en klase (i det här fallet var det bara skalet som hade en fläck, inuti var bananen perfekt). Och eftersom man satt en tejp runt för att upplysa om att bananerna är ekologiska så går det inte att plocka bort en och sälja resten. Tror i och för sig att det skulle gå för de har ju ingen streckkod, så de borde säljas efter vikt. Men tejpen gör i alla fall att det blir mycket krångligare. Enklare att slänga hela. Och precis det var vad som hände. Det stora problemet som jag ser på det är att det är för billigt att slänga mat. Om det var dyrt att slänga mat skulle ett vinstdrivande livsmedelsföretag garanterat lägga arbetstid på att plocka bort en banan och sätta tillbaka tejpen. Det är ju inte som att det är tekniskt omöjligt.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn!