Om

Att rota i sopor förknippar de flesta med fattigdom och misär. Men i och med det västerländska samhällets absurda slöseri så är sanningen snarare det motsatta. Har du tillgång till en medelstor livsmedelsaffärs sopor behöver du knappt handla någon mat längre. Får du tillgång till två har du snart ett sådant överflöd att du bara behöver välja ut de bästa bitarna. Att dumpstra är att leva i lyx och bota sin klimatångest på samma gång.

Jag heter Andreas Jakobsson och är frilansjournalist. Skriver för tidningar som Aftonbladet, Magasinet Filter och Magasinet Hunger. I den här bloggen visar jag hur man kan äta riktigt god mat baserad på kastade matvaror, publicerar bilder på fynd och ger tips till dumpstrare.

Nu har min bok “Svinnlandet” som handlar om min dumpstring och matsvinnet i Sverige i alla led kommit. Bland annat visar jag att myten om att hushållen är de största bovarna när det kommer till svinn är helt felaktig och förslag på hur man kan komma till bukt med matsvinnet. Att komma till bukt med matsvinnet är det kanske viktigaste området för att lösa de akuta klimatproblemen.

 

Svinnlandet_Jakobsson_2

Foto: Lena Granefelt

Boken går att beställa här.

Och mig når man enklast här: andreas.jakobsson@andreasjakobsson.net

Gilla Dumpstringslyx på Facebook:

3 tankar på “Om”

  1. Hampus Olsson skriver:

    Konstig snubbe

  2. Ica Kvantum i Kvissleby skänker mat till behövande via Svenska Kyrkan:

    https://www.ica.se/butiker/kvantum/sundsvall/ica-kvantum-kvissleby-454/butiken/kvissleby-skanker-mat1/

Lämna ett svar