Böckerna

Svinnlandet (Offside Press) är min reportagebok om dumpstring och matsvinn i alla led i livsmedelskedjan. Boken kom 2015 och fick stor uppmärksamhet i media med inslag i tv-program som Go’kväll, Nyhetsmorgon och Malou efter tio, radio som Studio Ett, P4 Stockholm och P4 Uppland och tidningar som Aftonbladet och Allt Om Mat. Den fick också pris i kategorin “Essäer kring måltiden” på Årets Svenska Måltidslitteratur 2016.

Boken finns bland annat att köpa på:

Offside Press

Adlibris

Bokus

 

Deltidsrebellerna 1-3 (Placenta) är min skönlitterära debut. En novellsamling om människor som försöker fjärma sig från samhället genom veckolånga fester, sex och urspårade konstprojekt. Släpptes hösten 2017 och fick fina recensioner och omdömen: “Värd att bli en Kultbok” (Arbetarbladet) “Inte en falsk ton” (Gefle Dagblad) “en ung Per Hagman, på Irvine Welsh och på Charles Bukowski” (Upsala Nya Tidning/Corren).

Boken finns bland annat att köpa på:

Adlibris

Bokus

 

Den Marina Nedskräpningen: Krig på fredag (Placenta) är min roman som handlar om punkbandet Den Marina Nedskräpningen som kommer från Tierp. I boken får man följa bandmedlemmarna Pecka, Nyman och Jockes snabba uppgång och hastiga fall via deras utlämnande blogg. Romanen ges ut i samma bok som romanen Min fru har MS av författaren MS Nilsson.

Boken finns att köpa bland annat på:

Adlibris

Bokus

Dumpstringshandboken

Journalisten och författaren Andreas Jakobsson har i tio års tid levt på sådant som andra har kastat. I ”Dumpstringshandboken” delar han med sig av sina bästa tips för att komma igång med dumpstringen och få ut så mycket som möjligt av den. Boken innehåller också metoder för att undvika att kasta i onödan själv och leva ett mer hållbart liv.

Världen brinner och klimatkrisen kryper allt närmare även oss uppe i norr. Samtidigt lyser de politiska åtgärderna med sin frånvaro. I ”Dumpstringashandboken” lär du dig hur du kan göra verklig skillnad på individnivå och samtidigt få ett klimatneutralt liv i överflöd.

Boken innehåller bland annat:

* Så kommer du igång med dumpstringen

* Så får du ut det mesta av din dumpstring

* Så omvandlar du dumpstringsfynd till kontanter

* Så undviker du att slänga mat

* Listor över vilka livsmedel som kan bli farliga och vilka som inte kan bli det

* Dumpstring som en förändrande kraft

”Dumpstringshandboken” släpps i september 2023.