Tog en liten vända själv med cykel till två butiker. Det kanske intressantaste med turen var två paket ägg som låg slängda i en säck med sopor från butikens fika/matrum. Ägg är ju den enda produkten där EU-regler styr vilket datum det blir på paketet. 28 dagar efter värpning. För att de har problem med salmonella i ägg i södra Europa, vilket vi inte har här. Det här gör ju att äggen oftast håller åtminstone ett halvår efter datumet om de förvaras i kylskåp. Det intressanta med äggfyndet var att de verkar vara kastade för att bäst före-datumet passerat. Med en månad ungefär, vilket ju inte har någon större betydelse. Och att personal på en butik, som arbetar med livsmedel, inte har koll på äggens hållbarhet. Sedan kan det förstås handla om att det hela tiden fylls på med nya ägg i fikarummet, som annars skulle ha kastats, så det inte gör någon skillnad eftersom de inte hinner äta upp alla ändå.

Förutom äggen gav turen en hel del apelsiner, fortfarande gröna bananer, massor av tomater som ska bli egna krossade tomater, äpplen, ris, balsam, yoghurt, bröd, gurkor och potatis. Många saker som behövde fyllas på.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om dumpstring och matsvinn!