Jag (och kanske framförallt mina närmaste) har genomlidit några tuffa år på grund av min vägran att skaffa en smartphone. Företag och myndigheter har gjort det svårare och svårare att klara sig utan mobilt bank-id. Till exempel kan man inte ta lån på Swedbank och inte använda sina SJ-priopoäng, bara för att nämna ett par saker. Det som fick det att till sist väga över för min del var allt tågstrul jag var med om under våren (vilket knappast lär minska när den nuvarande regeringen skurit ner på banunderhållet).

När man blir strandad i Alvesta är det jäkligt knepigt att boka om resan utan internet och svårt att få nya biljetter utan någon telefon som kan ta emot dem (vilket ju beror på att alla biljettkontor försvunnit).

Anledningen att jag har vägrat fram tills nu är att jag inte vill ha tillgång till internet jämt. Jag vill inte kunna kolla mejlen när jag är på semester. Jag vill inte kunna kolla Facebook när jag har skrivtid på förmiddagarna. Men jag får lösa det på något sätt. Det positiva är ju all tid jag kommer spara nu när jag har allt samlat på samma ställe. För det verkar ju som att alla med smartphone har oändligt mycket tid över till annat. Glada verkar de också. Det ska bli kul det här.