I Jung Relations ungdomsbarometer som kom nyligen slås det fast att dagens unga är skeptiska till företagens hållbarhetsbudskap. Alla vi som hämtar vår mat från butikernas sopor kan intyga att de har helt rätt. All mat på bilden (som är min tredjedel av vad vi valde att ta) är hämtade från sopor hos företag som öser hållbarhetsbudskap över oss. Det här är mat som det inte är något som helst fel på.

Mat som planenligt beställts med överskott för att butikerna inte ska riskera att få slut på något och missa försäljning. När maten sedan, helt enligt plan, blir svinn har de, trots att de vet redan innan att det kommer att ske, inte någon plan för att ta hand om maten. Det är så långt från reklambudskapens hållbarhet det bara går att komma.

Hjälp mig att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: