När man köper öl på affär så blir det ju oftast i jämnt antal. Antingen ett sexpack eller ett fyrpack. När man dumpstrar blir det tvärtom oftast ojämnt antal. Antingen fem eller tre eftersom de i 99 procent av fallen slängs för att det gått hål på en öl i ett sexpack eller fyrpack. Det är också nästan alltid just en som har gått sönder. Jag tror aldrig jag har hittat något sexpack med två eller flera trasiga, till skillnad från till exempel ägg, där ofta två eller till och med tre är trasiga. Den här gången råkade det dock bli så att det blev ett jämnt antal öl ändå. Ett sexpack minus en öl blir fem. Ett fyrpack minus en öl blir tre. Och fem plus tre blir ju åtta. Det är ju som att man skulle ha inhandlat två fyrpack. Förutom att de är billigare än gratis eftersom man får betalt för besväret att dricka dem när man pantar burkarna.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: