Kollar man flera butiker så händer det sällan att man inte hittar ett överflöd av butiksbakat bröd. Jag uppskattar att en vanlig liten matbutik slänger ungefär en halv säck bröd om dagen i snitt. Helt enkelt för att butikskedjornas egna regler säger att butiksgräddat bröd bara säljs samma dag som det gräddats och eftersom butikernas taktik är att ha fulla hyllor av alla varor även i slutet av dagen så blir det mycket att slänga när butiken stänger. Ibland är brödet fortfarande lika bra som det man köper i butiken, men ibland är det lite torrt.

I båda fallen fungerar det fint att spara brödet i påsar, brukar hålla i en vecka ungefär. När det är dags att äta sköljer man brödet under kranen (det kan vara bra att göra om man är osäker på att det är helt rent också) och så värmer man det i ugnen några minuter, tills det är frasigt igen (bara att knacka på det för att se om det är okej) på 225 grader. Då har man bröd som smakar som nygräddat när som helst.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer tips: