Senaste turen gav bland annat sju påsar bananchips från Urtekram slängda på grund av det där datumet som står på påsarna. Det här är ju en av produkterna där släng varan-datumet är helt meningslöst. Eftersom de är rostade med rörsocker lär de hålla i evigheter. Att man även använt kokosfett i produktionen gör att de visserligen lär härskna förr eller senare, men det lär garanterat bli senare och om de härsknar finns det ingen risk för att kunden missar det och skulle någon ändå missa det betyder det ju att det inte känns och då spelar det ingen roll. Så länge det står ett produktionsdatum på påsen blir det andra datumets ända funktion att uppmana kunder och butiker att slänga produkten. Och på torrvaror med extremt lång hållbarhet är det extra onödigt.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matens hållbarhet!