Svinnet fortsätter. Att det blev en usel tur till två butiker berodde främst på två saker. Att det hade varit andra dumpstrare precis före mig på båda butikerna och att den ena butiken hade valt att satsa på att slänga fem säckar bakverk. Om det hade varit min första dumpstringstur skulle jag ha blivit chockad över alla bananrullar och säkert tagit med mig ett par kasar hem, förvånats över att de kastade kaffepaket bara för att vakuumet hade släppt, att de slängde ett tepaket för att det blivit lite knöligt, deodorant utan någon synbar anledning, bröd för att det inte sparas till nästa dag, tomater för att att de låg i samma förpackning som någon dålig och så vidare. Men med över sju års erfarenhet blir man sällan förvånad längre.

Hjälp till att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: