Det var en stor dag på jobbet den dagen chefen presenterade de kommande storsäljarna bananrullar, päronstång, apelsinrullar och trädstammar. Alla tittade andaktsfullt på bakverken varsamt förpackade i sina hårdplastomslag. Det var som en uppenbarelse. Det var så givet att det här var vad kunderna ville ha fast de inte visste om det än. Ingen skulle längre ens titta åt paketen med Ballerina, Oreo, mazariner och muffins. Varför skulle de göra det när det fanns bananrullar, päronstång, apelsinrullar och trädstammar?

Men efter att de ställt ut de nya bakverken i butiken märkte man ganska snart att något inte stod rätt till. Kunderna ratade bananrullar, päronstång, apelsinrullar och trädstammar. Kunderna fortsatte köpa Ballerina, Oreo, mazariner och muffins som om inget nytt hade hänt. Personalen pratade om det sjuka varje fikarast. Vad kunde det sjuka bero på? Efter många timmars stötande och blötande kom de fram till att det måste röra sig om en konspiration. Företagen bakom de klassiska kakorna måste ha spridit ut fake news där bananrullar, päronstång, apelsinrullar och trädstammar svartmålades som något onyttigt med skumma smaker. För varför skulle kunderna annars rata bananrullar, päronstång, apelsinrullar och trädstammar?

Men eftersom inget gick att bevisa fanns det inget att göra åt saken. Det var en sorgens dag den dagen personalen fick bära ut fem proppfulla säckar av de utsökta bakverken till containern för brännbart avfall och bara kasta dem. Vem hade kunnat ana att beställningen skulle gå så fel?

Bara tre paket från de fem säckarna med bananrullar, päronstång, apelsinrullar och trädstammar fick följa med hem. Se resten av fynden i morgondagens inlägg!

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer fynd: