Kaffe med vakuumsläpp har alltid varit ett hyfsat vanligt fynd i butikernas soptunnor. Att vakuumet har släppt betyder ju inte att kaffet i paketet blir odrickbart, utan bara att hållbarheten innan det börjar smaka lite sämre går från flera år till några månader. De senaste två åren har sådant kaffe börjat dyka upp allt oftare i soptunnorna. På slutet har det nästan varit ovanligt med turer som inte ger åtminstone ett par paket kaffe. Det måste ju rimligen bero på att kvaliteten på förpackningarna runt kaffet har blivit sämre. Men vad beror det på? Sparar kaffeföretagen in på materialkostnader genom att ha ett material som håller sämre? Om jag var konspiratorisk lagd skulle jag nästan tro att företagen försämrar kvaliteten med flit för att tjäna pengar eftersom mer svinn ger mer försäljning, men det fungerar knappast eftersom butikerna får reklamera paket med vakuumsläpp. Den som vet mer om kaffepaketmysteriet får gärna höra av sig.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn: