photo of shopping mall
Photo by Adrian Agawin on Pexels.com

Karlstads kommun är en riktig klimatkommun. I alla fall om man läser på deras hemsida. Karlstads kommun har minskat matsvinnet i sina skolbespisningar och vattnar rabatterna med en specialbyggd cykel istället för med traktor. Suveränt! Men sedan var det ju det där med skogen vid Månsberget. Skogen vid Månsberget är klassad som en nyckelbiotop och har träd med en genomsnittsålder på 175 år och ska nu avverkas.

Men varför är det så viktigt för kommunen att avverka en nyckelbiotop? kan man ju fråga sig. Jo, för att bygga ett nytt shoppingcenter utanför stan som kommer öka bilresandet med några tusen turer per dygn.

Det gamla shoppingcentret Galleriet Valvet stängde 2018 på grund av låga besökssiffror, men ett nytt kommer kanske gå bättre. Och vad är en gammal skog värd i jämförelse med ekonomisk tillväxt? Viktigt bara att det inte anläggs några rabatter vid shoppningscentret. Det blir ju lite jobbigt att cykla hela vägen dit när de behöver vattnas.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: