banner internet united states of america usa
Photo by Andrew Neel on Pexels.com

”God dag jordens befolkning,

Mitt namn är Joe Biden. Jag är USA:s första klimatpresident. Det innebär att jag återansluter landet till Parisavtalet. (Att Trump valde att gå ur det var ju bara löjlig symbolpolitik eftersom det ändå inte betyder något i praktiken.) Nu tycker jag att vi alla ska göra vårt bästa för att rädda det här förbannade klimatet. Det innebär att ni ska flyga mindre, äta mindre kött och sluta konsumera så mycket onödiga prylar. Glöm bara inte bort att fortsätta öka konsumtionen så inte tillväxten hämmas.

Mitt personliga bidrag blir att installera solceller på Air Force One så att allt kaffe som kokas på planet när jag reser runt jorden och pratar om klimatet framställs på ett klimatsmart sätt. Det gör att kaffekokandet på Air Force One blir 73 procent klimatsmartare.

Och de där 30 nya borrningstillstånden för olja och gas som jag hunnit godkänna sedan jag tillträdde den 20 januari behöver ni inte tänka på. Vi ska ju ändå sluta med olja och gas, så det som pumpas upp kommer aldrig att användas. Men nog om det nu. Här ska räddas lite klimat.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook:

Varma hälsningar                                           

Joe Biden”