Om det fanns en tatueringsstudio i Sälen så skulle kön vara lång just nu. Men inte så länge till. De svenska fjällen har problem. I takt med att klimatet förändras blir snödagarna färre. Lägg på Coronakrisen och läget är akut. De rimliga lösningarna på de här problemen är två. 1. Bromsa klimatkrisen. Det effektivaste sättet av alla är att få folk att flyga mindre. Det löser man lättast genom att lägga ner flygplatser och sluta subventionerna flygbiljetter. 2. Bromsa smittspridningen. Det gör man effektivast genom att folk inte skuffas ihop med andra människor på ett litet utrymme. Flygresor är särskilt kritiska.

De styrande i Sälens lösning på klimatkrisen var att bygga Sveriges första nya flygplats på över 20 år. Lösningen på Coronakrisen blir att starta sju nya flyglinjer till Sälens flygplats, som krisade redan innan Coronakrisen för att för få valde att flyga dit.

Ett av de stora hindren för att lösa klimatkrisen är det kortsiktiga tänkandet. Politiker och företag tänker inte tio år framåt i tiden. De styrande i Sälen har tagit det till en helt ny nivå med beslut som får konsekvenser redan en vecka framåt. Om det fanns en tatueringsstudio i Sälen skulle det vara läge att skynda sig dit och göra sin Carpe Diem-tatuering innan den tvingas lägga ner på grund av bristande kundunderlag.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: