Ägarna bakom ”återvinningsbolaget” Think Pink har avslöjats med att dumpa och gräva ner farligt avfall på en rad platser. ”Jag heter Bella Nilsson och ser mig själv som en slipad entreprenör som älskar att ha många järn i elden, gärna samtidigt” kan man läsa i presentationen till Bellas Blogg. Om man med slipad menar att spara kostnader genom att dumpa och gräva ner farligt avfall istället för att ta hand om det på ett korrekt sätt, så stämmer det väl rätt bra. Många järn i elden verkar det ha varit i alla fall och mycket farligt avfall (en del av soporna har även mystiskt brunnit vid flera tillfällen).

Den stora gåtan i hela historien är dock inte att skrupelfria entreprenörer bara skiter i allt för att tjäna pengar, utan att det har kunnat fortgå i flera år. Kontrolleras inte avfallsbolagen? Måste inte avfallsföretagen presentera en plan för vad de ska göra med avfallet för att få tillstånd? Den biten måste helt klart ses över.

”Med bloggen vill jag inspirera, coacha och visa att man kan lyckas om man bara vill och dessutom ge en dos av min outtröttliga energi och kreativitet till både unga och mer etablerade entreprenörer oavsett kön eller nationalitet” skriver Bella Nilsson vidare i bloggpresentationen. Det är bara att hoppas att inte så många har läst och inspirerats av Bellas Blogg. Då får man se till att ha en krisplan för dagen man vaknar upp och ens gård förvandlats till en giftig soptipp.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook!