Så här illa kan det bli om man har otur när man dumpstrar. På den här rundan var två av de bästa ställena nytömda. Inte en säck. Och på ett av de andra var det andra dumpstrare där när vi kom. Därför blev det inte mycket för att vara en sväng till flera butiker med bil. Men vad är det egentligen som är illa när man tycker att det här är dåligt för att det bara ger några kassar mat att dela på? Butikskedjorna har lyft fram sitt framgångsrika arbete med att minska matsvinnet i flera år nu. Ändå märks ingen större skillnad i tunnorna. Inget av maten på bilden borde ha behövt kastats. Det finns gott om lösningar. Problemet är bara att det är enklast att kasta och ofta billigast. För att komma till bukt med problemet behöver politiska styrmedel sättas in av politiker som förstår sig på problemet och tar ansvar. Att marknaden ska lösa problemen själva är bara en naiv dröm.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: