Cyklade en sväng till en butik som brukar ha bra med frukt och grönsaker, för att det behövde fyllas på. Mycket mindre där än vad det brukar vara, men det gav lite i alla fall. Behövde lök och vitlök. Och så passade jag på att ta hem lite halvfula tomater som jag hackar, kokar och fryser in till egna krossade tomater. De första två åren jag dumpstrade brukade jag rata tomater som var spruckna. Nu tar jag alla tomater som inte är mögliga. Blir lika glad för fula tomater som för fina. Gör man alla slags tomatsåser själv och använder mycket krossade tomater i grytor och annat går det åt väldigt fort. Den här gången blev det fem påsar krossade tomater, som motsvarar fem konserver. Konserver hittar man sällan eftersom de har lång hållbarhet. Och väldigt sällan konserver av basvaror eftersom de går åt. Dessutom blir det godare när man gör med riktiga tomater. Blev även lite andra grönsaker och ett tråg sojastrimlor som var helt okej.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: