Det händer då och då att man hittar yoghurtpaket som är uppsvällda. Eller så blir de uppsvällda efter ett tag i kylen. I början när jag dumpstrade brukade jag rata sådana paket, men så började jag prova dem och jag har hittills aldrig märkt något fel på sådan yoghurt. Rimligen måste de ha börjat jäst lite, men det är inget som märks på smaken. Jag brukar ju roa mig lite med att spara produkter väldigt länge för att se hur länge de håller och hur rimligt bäst före-datumet är. Den här yoghurten är en av flera som jag sparat sedan oktober. Tanken var inte att äta den nu (det har ju bara gått fem månader än), men eftersom den hade svällt upp lite gjorde jag det ändå. Då har det ju ändå börjat hända något i den. Och det var förstås inget fel på den.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matens hållbarhet!