Den allra största delen av apelsinerna som slängs gör det för att en eller två blir dåliga i ett nät och hela kastas. Men ganska ofta hittar man även utrensad frukt, som de på bilden. Apelsiner som har fått lite fläckar på skalet. Apelsiner som blivit lite mjuka. Apelsiner som blivit hoptryckta och fått konstig form. Jag förstår ju att kunder inte vill köpa de här apelsinerna för fullt pris. Det skulle inte jag heller göra. Men visst borde det finnas en efterfrågan för sådana här apelsiner för halva priset? Ska man pressa dem är de ju snarare bättre när de är lite mjuka. Och ska man skära bitar till en fruktsallad har det ingen betydelse. Hög tid för alla livsmedelsföretag att hitta strategier för det som hamnar vid sidan av flödet. Så länge det knappt kostar något att slänga är det dock svårt att se det hända annat än i små undantagsfall.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn!