En av de starkaste mattrenderna just nu är vegetariska burgare som ska föreställa köttburgare. Vegetariskt är oftast bättre för klimatet, men ibland blir det inte så lyckat. De här burgarna har slängts ihop i USA och fraktats till Sverige. Väl här har de legat i en butik tills datumet på paketet närmat sig. Och eftersom de här burgarna helt omotiverat har ett sista förbrukningsdag istället för ett bäst före-datum (att vegetariska burgare skulle utgöra en fara för människors hälsa inom några dagar efter datumet är helt otänkbart) så kan de varken skänkas bort eller säljas efter datumet. De har alltså fraktats hela vägen över Atlanten helt i onödan. Dessutom känns hypen kring Beyond Burger rätt överdriven. De är långt ifrån så bra att man behöver skicka dem runt halva jordklotet.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn!