I boken ”The Art and Science of Dumpster Diving” från 1992 tipsar dumpstringslegenden John Hoffman om hotellsopor för att hitta tvål och andra hygienartiklar. Till skillnad från vad många tror behöver man inte hålla till godo med gamla använda tvålar utan de som städar rensar ut hela kitt med hygienartiklar oavsett om de är använda eller inte. Jag har själv aldrig dumpstrat i några hotellsopor, men jag häpnas ofta över slöseriet på hotell där jag bor när jag är ute på föredragsresor. En del har ju behållare på väggen i duschen som fylls på. Det är bra. Men förvånansvärt många har små flaskor med schampo och tvål och även om de är små använder man oftast inte ens en femtedel när man bor i ett rum bara en natt. Och det är inte så svårt att gissa vad som händer med flaskorna när det städas. Jag har i alla fall aldrig varit med om något annat än obrutna flaskor när jag kommit till ett rum. Ett bra sätt att minska slöseriet vore förstås skyltar eller lappar som uppmuntrar gästerna att ta med sig flaskorna hem. Jag tror tyvärr inte så många gör det. Kanske för att de inte orkar, men även för att många kanske tror att man inte får göra det. De här fick i alla fall följa med hem.