Det finns mängder av anledningar att inte köpa något från Amazon. Här kommer ännu en. Anställda som krävs att företaget ska sluta jobba emot klimatet har hotats med sparken.

För en tid sedan krävde gruppen ”Amazon employees for climate change” att näthandelsjätten ska bli klimatneutralt till 2030 och sluta ge bidrag till klimatförnekande politiker och lobbyister. Nu berättar anställda att företaget meddelat dem att deras uttalanden strider mot företagets policy och hotat med uppsägning. Helt i linje med tidigare rapporter om företagets behandling av sina anställda alltså.

Om man inte redan bojkottar Amazon sedan tidigare är det hög tid nu. Ett företag som arbetar aktivt mot klimatet och dessutom tystar anställda som kritiserar det ska naturligtvis inte ha en spänn. Ett köp på Amazon är ett bidrag till klimatförändringar och usel arbetsmiljö.

Missa inga klimatsågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook!