Jag hade två tuber mjukost med ädelostsmak i skafferiet och bestämde mig för att testa en. Har för mig att de hittades runt jul förra året och jag trodde att designen av tuben bara signalerade att det funkade bra på pepparkakor, vilket ju ädelost gör. Men jag misstog mig. Jag misstog mig rejält och fick en chock när jag klämde ut lite av innehållet på en macka. Först trodde jag att den hade förstörts för att den var gammal, men det var mycket värre än så. En ohygglig blandning av mögelost och kolasås kom ut ur tuben och när jag läste innehållsförteckningen upplyste den mycket riktigt om att det här var en ädelmjukost med kolasmak. Funderar nu på om jag verkligen kan slänga tuben i metallåtervinningen eller om den måste köras och lämnas på en återvinningscentral som farligt avfall.

Gilla Dumpstringlyx på Facebook för mer ohyggliga produkter!