Sista svängen innan jul blev en lyckad sådan. Här är min halva. Roligaste fyndet var nog den rökta siken. Första gången jag tar hem en sådan från tunnorna. Näst roligast var en bag-in-box som var nästan full, antagligen slängd efter en julfest i butiken (det låg också två tomma lådor i containern). Kan också konstatera att lördagsgodistillgången är säkrad för ett bra tag framöver, en rejäl låda den här gången. I övrigt ett och ett halvt kilo laxfilé, fyra flaskor Brämhult-juice, galet mycket apelsiner, massor av äpplen, fortfarande gröna bananer, en vattenmelon (är inte det lite off season, tänkte jag, men inte i Brasilien där den kommer från), soltorkade tomater, ingefära, tomater, en LED-lampa (som direkt kom till användning i vår hall där vi behövde byta lampa och lyser där nu), duschskum, en ljusslinga med tomtemotiv, blandade nötter, morötter, päron, vindruvor, yoghurt, en prästost, potatis och en burk thaicurry-kryddblandning.

Läs mer om matsvinn och dumpstring i min reportagebok Svinnlandet.