IMG_5554

Jag gillar att fritera men är inte särskilt bra på det. Nu ska det bli ändring på det. Bytte nyligen ett ex av min “Svinnlandet” mot “My Fryday” med matjournalisten och författaren Ylva Porsklev, vilket var ett riktigt bra byte. Riktigt snygg kokbok med spännande recept.

I helgen åkte fritösen fram och jag provade två recept ur boken. Resultatet av försöket med Bruniolos – Fänkålsdoftande potatisbollar kan ni se på bilden. Inte lika snygga som på bilderna i boken, men för att vara första gången är jag nöjd. Och de var SJUKT goda.

Resultatet av det andra, Pizza fritta (inbakade friterade små pizzor), gör sig inte på bild. Det som saknades i skönhet (som förstås berodde på mitt slarv) kompenserades dock i smak. Slog den enda friterade pizzan jag ätit tidigare med hästlängder. På grund av att jag är dumpstrare bytte jag dock ut burktomaterna mot färska tomater i tomatsåsen.

Läs mer om och beställ My Fryday här.

Läs Ylvas blogg här.