Här är min tredjedel av vad vi valde att ta hem från butikernas sopor den här gången. Då och då får jag kommentarer från dumpstringsskeptiker som hävdar att all dumpstrad mat är dålig eftersom all mat som slängs ”slängs av en anledning”. Det är både sant och inte sant. Sant är att det slängs av en anledning.

Av maten på bilden så har de flesta frukterna och grönsakerna slängts på grund av att en eller två blivit dåliga i ett nät, en påse eller bytta. Ölen hade kastats för att en flaska gått sönder i en låda. Äggen kastades för att ett ägg hade gått sönder i ett paket. Pastan, riset, mjölet och müslin hade kastats när det gått hål på paketen. Konserven hamnade i soporna när etiketten ramlat bort (det blir tävling med den när Dumpstringslyx nått 15 000 följare).

Vidare hade tvålen kastats för att pumpen på flaskan gått sönder. Och oxfilén, hamburgarna, färdigmaten, kaffet och mejerivarorna var slängda på grund av datumet på paketen. Visst kastades allt av olika anledningar, men inga anledningar som betyder att maten är sämre.

Hjälp mig att sprida medvetenhet om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: