Bilden visar min halva av vad vi valde att ta hem från senaste turen till butikernas sopor. Jag har dumpstrat i över tio år nu och blir inte längre chockad när jag hittar superfina matvaror slängda i affärernas sopkärl. Men när jag lägger upp maten för veckans fyndbild slår det mig ändå hur sjukt det här är. Om det är något det borde införas nolltolerans mot i samhället så är det ju att mat skickas iväg till destruktion.

Vi kommer inte fixa klimatet utan att minimera matsvinnet. Ändå fortsätter det slängas. Matsvinnet leder till utfiskning, utarmade jordar, övergödning, skövling av regnskogar och en rad andra miljöproblem. Ändå fortsätter det slängas. Människor svälter. Ändå fortsätter det slängas. År efter år fortsätter de här galenskaperna utan att något görs från politisk håll. En skam.

Håller du med? Gilla Dumpstringslyx på Facebook för att skapa opinion mot matsvinnet: