Jag tycker att vår förra regering gjorde ett undermåligt jobb när det kom till klimatet. Det satsades alldeles för lite på det området. Men en sak får man i alla fall ge dem. Till skillnad från vår nuvarande regering arbetade de inte aktivt för att öka landets utsläpp. I det nya budgetbeskedet meddelar regeringen bland annat att de fördubblar stödet till olönsamma flygplatser runt om i landet, samtidigt som de sedan tidigare har sänkt medlen till järnvägsunderhåll. Det går inte att tolka på något annat sätt än att de vill att vi ska åka mindre tåg och flyga mer.

Hela grejen påminner om trotsiga ungar, som vet vad de borde göra för allas bästa, men gör tvärtom bara för sakens skull. Vägrar gå på toaletten innan de går ut bara för att en halvtimme senare kissa på sig i vinteroverallen. Det är sånt man får ta om man är småbarnsförälder och det kan till och med vara lite gulligt. När vuxna människor med makt tillämpar samma beteende försvinner dock det mesta av charmen.