Bilden visar min halva av vad vi valde att ta hem senast. Enligt Lena Andersson i Svenska Dagbladet går inga barn i Sverige hungriga på grund av höga matpriset, utan på grund av dåliga föräldrar som inte orkar laga billig mat. En bekväm åsikt om man förespråkar en politik som strävar efter större klyftor och mer pengar till de redan rika. På ett plan har hon rätt. Det finns goda förutsättningar för att ingen ska behöva gå hungrig eftersom det inte saknas mat. Huvudproblemet är dock inte folks havregrynsgrötkunskaper utan att matindustrin systematiskt förstör maten istället för att skänka den till välgörenhet.

Men det är ju klart. Om vi inte har något problem så finns det ju heller inget som behöver fixas. Då kan vi bestämma på en gång att klimatförändringarna inte existerar, att det inte finns några diktaturer och att det inte pågår några krig i världen och njuta av harmonin medan vi slevar i oss så mycket gröt vi orkar.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook: