Hittade en påse med något som kallas pizzatopping. Ett annat namn för pizzaost, tänkte jag. Men det var ju ett feltryck på påsen, märkte jag. ”49% gouda” måste vara fel. Eller kunde det vara så att det var 49 procent gouda och 51 procent annan ost? Nej, det var varken ett feltryck eller olika ostsorter, utan 49 procent ost och 51 procent ingredienser som ost vanligtvis innehåller, som mjölkpulver, stärkelse med mera. Man har alltså lyckats få fram en billigare ”riven ost” genom att blanda ut osten med andra ingredienser, som inte behövt lagras. När jag jämför priset på nätet visar det sig att riven gouda av andra märken kostar 5-10 kronor mer för 500 gram. Känner att jag skulle ha det rätt dåligt ställt innan jag valde det här alternativet för att spara fem kronor.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook!