Häromveckan gjorde jag till sist slut med Swedbank. Eftersom jag bara hade två gamla konton kvar som det inte var mycket pengar på blev inte avslutet särskilt dramatiskt. Men viktigt med tanke på avslöjandet tidigare i höstas om de svenska storbankerna som ger lån till företag som borrar efter olja i Antarktis. Nämligen Nordea, SEB och Swedbank. Nu flyttas pengarna över till den enda storbanken som inte investerar i sådana företag, nämligen Handelsbanken. Vissa hävdar ju att det är bättre att bankerna har kvar sitt innehav i företag som förstör jorden för att kunna påverka deras verksamhet i en positiv riktning. Det kan nog stämma i vissa fall, men när det gäller företag som har som affärsidé att borra efter olja känns det väl optimistiskt. Nu kommer i alla fall inte några av mina pengar lånas ut till oljeborrning och det känns bara rätt.