Ett av fynden på senaste turen blev ett gäng kylklampar. När jag efteråt gick ut på nätet för att kolla upp produkten fick jag förklaringen varför de kastats. De fanns inte längre i sortimentet och när jag kollade runt efter andra kylklampar hittade jag inga alls eftersom sommaren är slut. De här kylklamparna har alltså tillverkats på någon fabrik i Kina, fraktats hit och sedan kastats när säsongen är slut istället för att sparas till nästa sommar. Det är väl logiskt antar jag. Kylklamparna är så billiga att det inte är värt att spara dem på något lager. Då är det enklare att slänga dem och köpa in nya till nästa säsong. Skönt i alla fall att produktionen av dem räknas in på Kinas utsläppskonto (eftersom ett lands utsläpp räknas på det som sker inom landets gränser) så våra utsläpp kan fortsätta minska i statistiken.