Eftersom vi redan hade mycket grönsaker och en hel del annat kvar sedan förra turen var jag väldigt restriktiv med vad jag tog och vi kollade bara tre affärer. Men det blev ändå en hel del bra. Som smöret som inte är billigt att köpa nu. Starkölen! Och den enorma melonen. Man kan också konstatera att de ökade matpriserna inte, som man spontant skulle kunna tro, betyder minskat svinn. Förhoppningsvis minskar svinnet i hushållen, men eftersom svinnet i butik är planerat och inbyggt i systemet så påverkas det ingenting av priser. Om det skulle bli riktigt matbrist, så att produkter började saknas i hyllorna kanske det möjligen skulle bli någon slags förändring, åtminstone på de varorna som var svåra att få tag på, men knappast innan dess så länge politikerna bara låter allt fortgå som innan.

Hjälp till att sprida kunskap om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: