Här är min halva av vad vi valde att ta hem från senaste turen. Massor av kattmat, frukt och grönsaker i mängder, vegofärs, kräftor, folköl och mycket mer. Matsvinnet är vårt kanske största miljöproblem. Enligt WWF står det för 10 procent av världens växthusgasutsläpp. Dessutom bidrar maten som produceras i onödan till utfiskning, övergödning, utsläpp av miljögifter, skövling av regnskogar och mycket mer. Ändå är det helt tyst om frågan i den svenska valdebatten.

Det enda klimatrelaterade som avhandlas är landets elproduktion (där vi tydligen ska bygga nog med kärnkraft för att förse hela Europa med el, så att priset går ner på den gemensamma elmarknaden). Om vi inte helt har gett upp tanken på mänsklighetens överlevnad borde miljö- och klimatfrågor naturligtvis stå högs upp på agendan i varje politisk debatt och där borde matsvinnet vara en av de första punkterna. Det säger ju sig själv att det inte funkar att fortsätta så här.

Hjälp mig att sprida opinion om matsvinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook och bjud gärna in dina vänner att göra detsamma: