Om jag ägde en maskin som igen och igen och igen gjorde fel så skulle jag se till att få den lagad och om det verkligen inte gick så skulle jag se till att den blev utbytt. Men nu är det ju inte jag som äger maskinen och kanske tänker jag helt fel (utifrån marknadslogiken). Det är fullt möjligt att det är dyrare att få maskinen som förpackar de här nötterna lagad än kostnaden för alla nötter som måste slängas. Fast med tanke på att det dyker upp nötter från samma märke var och varannan vecka som kastats på grund av att det blivit fel med upphängningshålet känns det, trots att det är billigt att slänga, tveksamt. Den här gången hittade vi tio påsar rostade hasselnötter utan något upphängningshål alls. Om jag var butikschef skulle jag sälja nötterna i en korg istället för upphängda. Men där vet jag att jag tänker fel (enligt marknadslogiken) eftersom butiken istället kan reklamera nötterna, slänga dem och få nya utan att det kostar ett skvatt.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn: