Min halva av vad vi valde att ta hem från senaste turen. Mjölk, ost, kattmat, smör och mycket mer. Det är kris i världen och enligt tidningsartiklarna skenar matpriserna (själv kollar jag inte i butikerna så ofta). Men i matbutikernas soptunnor märks det inte av någon kris. Man skulle ju lätt kunna tänka sig att höga matpriser skulle leda till att mindre kastades eftersom kostnaderna skulle bli högre, men det fungerar uppenbarligen inte riktigt så.

Saken är ju också den att ju dyrare matvaror är ju mer förlorar butikerna på att rea ut eftersom de då får sälja mindre till fullt pris. Och det planerade svinnet är så inbyggt i systemet att det inte ändras i första taget. Det enda som skulle få svinnet att verkligen minska är antagligen en riktig matkris, en där de flesta av butikernas hyllor gapade tomma. Åtminstone kan man ju hoppas att det ändrades då. Annars kan vi ligga jäkligt risigt till.

Hjälp till att sprida kunskap om det stora svinnet! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: