Många som dumpstrar låter bli att ta varor som slängts för att förpackningen gått sönder, vilket ofta händer med frysvaror. Att rata de varorna är egentligen inte nödvändigt. Har de legat i en hyfsat ren säck och inte varit i kontakt med något potentiellt farligt är det bara att ta hem, frysa om och använda. Har de legat i en mindre ren säck och du är osäker på om hålet på paketet kommit i kontakt med något olämpligt är det ändå inte kört. För de allra flesta varorna går ju att skölja av om man är osäker. Falafeln på bilden sköljdes och torkades med hushållspapper och frystes in igen. Undantaget för min del är om det till exempel skulle ligga rå kyckling eller köttfärs löst i samma säck och det fanns risk att något vidrigt runnit in i påsen. Men det händer sällan.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer tips: