Det blev en hel del riven kokos och torkade gojibär på senaste turen. Det här är bara min halva. Alla påsar hade bäst före-datum först i september höst. Så varför hade de kastats? min gissning är att något gått fel med maskinerna på fabrikerna, vilket gjort att påsarna saknar upphängningshål. På ett par av påsarna med gojibär kan man se att någon stuckit en kniv genom plasten där upphängningshålen brukar sitta, men hålen fungerade kanske inte tillräckligt bra. Eftersom man på var och varannan tur hittar olika slags produkter som kastats på grund av problem med upphängningshålen så kan man tycka att någon borde kommit på lösningen att butiken kan ha en korg där man säljer påsar som saknar upphängningshål. Det är ju knappast särskilt många kunder som hänger upp påsarna i skafferiet hemma. Men så länge det inte blir riktigt dyrt att kasta maten kommer det knappast ske.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om dåliga orsaker till matsvinn: