En stor orsak till svinn är alla nya produkter med konstiga smaker som lanseras och bara blir kvar i butikerna ett litet tag. Ofta kallas de limited edition, vilket är ett annat ord för “vi vet att den här produkten smakar så illa att ingen kommer köpa den två gånger”. Ibland testar producenten marknaden med en ny smak som har en chans att bli permanent, ibland verkar planen bara vara att köra ut absurda smaker och hoppas att tillräckligt många köper dem en gång bara för att inse att det var så äckligt som det lät. Produkten på bilden är sannolikt det senaste, för kom igen, ingen kan väl på allvar tro att bönbollar med smak av salt karamell ska bli de nya grillchipsen? I en fikarumssäck hittade vi en öppnad och två oöppnade påsar slängda. Jag tror att det talar för sig själv.

Gilla Dumpstringslyx för mer konstiga smaker!