Om vi ska klara av att rädda planeten undan en total klimatkatastrof krävs en enorm omställning snabbt. Och stora omställningar kräver stora uppoffringar. Eller? Nej, inte enligt USA:s klimatsändebud John Kerry. Vi kan fortsätta leva precis som vanligt. Ingen behöver låta bli att äta kött en enda dag i veckan och alla kan ha fyra bensinslukande bilar på gården. Det här låter ju för bra för att vara sant. Hur är det möjligt, undrar du kanske?

Jo. Det finns forskare som berättat för John Kerry att utsläppen kan minskas med 50 procent genom ny teknik som inte är uppfunnen än. Av alla argument mot att göra något åt klimatkrisen och bara köra på får man ändå ge John Kerry att det här är ett av de mest fantasifulla. Problemet är bara att fantasier knappast kommer att rädda oss.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: