Cocosbollar hittas ofta. Den här gången en hel säck full. Och eftersom jag inte ätit sådana på så länge så bestämde jag mig för att ta hem ett paket och testa hur de smakade. Blev lite förvånad när jag läste meningen ”Fulla av kärlek & snåla på kalorier” på framsidan. Var det någon slags lightvariant? Kan cocosbollar verkligen vara snåla på kalorier. Jag tittade på näringsvärdet och läste: ”Fett: 17,4 g och kolhydrater: 60,6 g”. Är det verkligen rimligt att kalla en produkt som innehåller innehåller 17 procent fett och 60 procent kolhydrater för kalorisnåla? Självklart behöver inte sötsaker vara kalorisnåla. Det är ju upp till en själv hur mycket av det man väljer att äta, men det blir ju konstigt om det går att påstå vad som helst på paketet. Personligen bestämde jag mig redan efter ett par tuggor att det var första och sista gången jag tog hem skiten, inte på grund av kalorierna, utan för smaken. Noll kronor var ett alldeles för högt pris.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook: