air air travel airbus aircraft
Photo by Pixabay on Pexels.com

Att Västeråsborna är ett generöst släkte kan man omöjligen ta ifrån dem. I årtionden har kommuninnevånarna strött pengar över landets mest olönsamma flygplats, med det enda osjälviska syftet att förse Mellansverige med lågprisflyg. Varje passagerare som flugit från flygplatsen har sponsrats med 216 kronor per biljett av kommunens skattepengar. En sak som gör det hela extra generöst är att 80 procent av passagerarna inte ens kommer från Västerås utan reser till Västerås för att ta del av bidragen.

Tja. Vad ska man annars lägga skattepengarna på? Äldreomsorg och skola kanske du tänker? Möjligen, men sämre utbildning för sina barn och sämre vård för sina äldre är en uppoffring som Västeråsborna är beredda att göra. Det har de visat klart och tydligt i folkomröstningen om flygplatsen där bara 22 procent röstade för bättre skola och omsorg och 78 procent röstade för ett fortsatt stöd till andras lågprisflygbiljetter.

Man kan ju inte annat än att lyfta på hatten för Västeråsbornas okuvliga vilja att skänka bort sina pengar. Personligen hade jag hellre fått något annat än en konkursmässig flygplats i present, men man kan ju inte få allt.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: