photograph of moon
Photo by SevenStorm JUHASZIMRUS on Pexels.com

I veckan kom nyheten att ett gäng forskare vill installera en genbank på månen där DNA från 6.7 miljoner arter ska lagras i tusentals år ifall ett UFO råkar ha vägarna förbi och är sugen på att starta om den onda spiralen som slutade med att människan förstörde sin egen planet helt i onödan. Det låter som en riktigt dålig idé för de stackars rymdvarelserna. Om nu forskarna tycker att arterna på vår jord är så mycket värda att rädda att det är värt mödan att skapa en Pandoras Ask på månen har jag en annan idé.

Vad sägs om att skippa utsläppen och övrig miljöpåverkan ett sådant projekt skulle generera och satsa alla miljontals dollar det skulle kosta på att minska vår klimatpåverkan på jorden istället? Det lär naturligtvis inte räcka i sig, men gissningsvis är det bättre investerade pengar än att starta en frömarknad på en plats som saknar både matjord och fotosyntes. Men det är bara en tanke.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: