person standing on wrecked plane
Photo by Stefan Stefancik on Pexels.com

Det är viktigt att inte slösa med skattepengarna. Inte på onödiga saker som fast personal inom vården, fler lärare i skolan, offentlig konst och annat strunt. Men vissa saker måste ju ändå få kosta. Som att rädda gamla konkursmässiga flygplatser som knappt någon vill flyga från längre.

Det senaste året har flygplatserna i Ängelholm, Karlstad och Kalmar räddats från konkurs genom att regionerna eller kommunerna köpt in sig och pytsat in miljoner. Detta trots att samtliga ligger ungefär en timmes bil- eller tågresa från närmsta större flygplats.

 – Lyckas vi inte försvara vår flygplats och se till att den finns kvar kommer företagandet och tillväxten i den här regionen att gå ner. I detta fallet står det över den miljöpåverkan som flygplatsen har, sade Helsingborgs kommunalråd  Peter Danielsson (M) till SVT.

Någon måste ha glömt tala om för honom att fler jobbtillfällen inom vård och skola också ger tillväxt, med skillnaden att skattebetalarna samtidigt får något mer än rostiga flygplatsbyggnader för pengarna. Dessutom utan att det aktivt bidrar till jordens undergång.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: