Senaste turen gav en del utrensade typiska julvaror som Paradis-askar, pepparkakor och ischoklad. Samtliga är exempel på produkter som har riktigt lång hållbarhet. Visst kan fettet i dem göra att de härsknar, men det tar vanligtvis riktigt lång tid så länge förpackningarna är obrutna. Samtliga hade riktigt smarta släng varan-datum. Paradis-askarna går ut 21 augusti 2021. Pepparkakorna 23 augusti 2021. Ischokladen blir oätlig 17 september 2021. Perfekta datum för att de inte ska gå att spara till julhandeln nästa år. Nuförtiden jobbar de flesta butiker med minimala lager, så risken att de skulle spara julprodukter i ett helt år vore visserligen ändå försumlig, men det skadar ju inte att vara helt säker. Eller vad tror ni? Är datumen en slump?

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för mer om matsvinn!