Det finns många korkade förpackningar, men det här måste vara en av de dummaste. En massa extra plast för att packa ihop tre redan inplastade mozzarellaostar. Tänker man att det är för jobbigt för kunden att lägga tre enskilda ostar i kundkorgen? Och vad händer när de säljs i trepack? Ja, en av de tre ostarna får ett litet hål och börjar läcka och då kasseras alla tre. Svaret på varför de väljer att sälja trepack för ett lite reducerat pris (antar jag, handlar ju knappt något själv och definitivt inte mozzarella, som är det vanligaste ostfyndet) är självklart för att det gör att de säljer mer. Vilket även leder till mer svinn i hushållen eftersom folk köper mer än de använder och därför slänger i sin tur. Klimatpriset som alla får betala för att producenterna och butikerna vill öka tillväxten är dyrt.

Gilla Dumpstringslyx på Facebook för att stödja kampen mot matsvinnet.