I veckan ”råkade” Facebook blockera flera miljöorganisationers och privatpersoners konton som varit inblandade i protester mot investeringsföretaget KKR som stödjer den kanadensiska pipelinen Coastal GasLink.

Slumpen är en fanstatisk sak eftersom den kan leda till att nästan vad som helst kan hända. Till exempel gör slumpen att det möjligt att vinna fem miljoner på en Triss-lott.  Slumpen gör också att det är möjligt att organisationer som Greenpeace USA, Climate Hawks Vote och Rainforest Action Network och hundratals privatkonton som stött protesterna mot Coastal GasLink, som dras genom känsliga naturområden i Kanada, spärras dagen innan en online-demostration mot KKR. Det kan vara ett misstag, som Facebook hävdar. Det kan också vara ett misstag att många av kontona har fortsatt vara spärrade även efter att ”misstaget” uppdagades.

Sannolikheten att vinna fem miljoner på Triss ligger kanske någonstans runt 1 på sex miljoner. Sannolikheten att Facebooks ”misstag” verkligen var ett misstag som slumpade sig perfekt för den penningstinna fossilindustrin är sannolikt ungefär lika stor.

Missa inga sågningar! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: