Jag hör ofta att det daltas för mycket i Sverige och jag kan bara hålla med. Företagen i det här landet får alldeles för många chanser. De kan ljuga hur många gånger som helst utan att det får några som helst konsekvenser. Butikskedjorna skryter om sitt framgångsrika arbete för att minska matsvinnet, men tittar man i deras soptunnor slänger de precis lika mycket som vanligt. Företagen har fått massor av chanser att lösa klimatomställningen, men uppenbarligen fungerar det inte. För att lösa problemen krävs politiska styrmedel. Det måste bli dyrt att kasta en hel kartong med rullar med sopsäckar. Det måste bli dyrt att kasta 40 påsar godis med bäst före-datum nästa år för att upphängningshålet gått sönder. Det måste bli dyrt att beställa för mycket och kasta när bäst före-datumet närmar sig. det här är min halva av det vi valde ta hem. Det hade kunnat vara dubbelt så mycket. Det måste bli ett slut på daltandet nu. Det här funkar inte.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: