Det är ju ganska enkelt att låta bli att köpa avokado när man gång på gång får perfekta avokados serverade åt sig på rundorna. Här var det en hel tunna full. Nästan alla var helt omogna. Så vi tog en IKEA-kasse full och lämnade då ungefär hälften. Nu mognar de lite eftersom på balkongen. Alla jag öppnat hittills har varit helt perfekta. Sån tur brukar man inte ha när man köper dem. Några hade klisterlappar med ”Mogen avokado” på sig. Kan det vara så att de kastats för att de var omogna och alltså inte kunde säljas som mogen avokado än? I så fall är det ju ett komplett vansinne. Fast det är det ju å andra sidan i vilket fall. För vad finns det för rimlig anledning till att slänga flera hundra perfekta avokados? Tänk allt vatten som gått åt till att odla dem. Med stor sannolikhet i ett land med vattenbris.

Missa inga fynd! Gilla Dumpstringslyx på Facebook: